Regiunea Înălţimile Golan "nu este parte a Israelului, consideră Departamentul de Stat american, o poziţie ce relevă tensiunile dintre Administraţia Barack Obama şi Guvernul Benjamin Netanyahu, informează site-ul Ynetnews.com.

John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a ţinut să clarifice, luni seară, poziţia Statelor Unite faţă de statutul Înălţimilor Golan.

"Poziţia noastră este aceeaşi, o menţinem de mult timp. Toate administraţiile americane, atât democrate, cât şi republicane, au spus clar începând din anul 1967 că aceste teritorii nu sunt parte a Israelului", a spus reprezentantul diplomaţiei SUA.

Israelul a anexat Podişul Golan, care aparţinea Siriei, în anul 1981, după ocuparea zonei în Războiul de Şase Zile din 1967.

Poziţia Departamentului de Stat american relevă tensiunile dintre Administraţia Barack Obama şi Guvernul Benjamin Netanyahu, care s-au amplificat în ultimii ani în pofida relaţiei de parteneriat strategic dintre SUA şi Israel.

Zilele trecute, guvernul israelian a organizat o şedinţă chiar pe Înălţimile Golan, zonă strategică deosebit de importantă în regiune.