Ministerul Afacerilor Interne participă, în calitate de partener, la cea de a XI-a ediţie a Salonului Auto Bucureşti şi Accesorii, eveniment care se va desfăşura la Romaero Băneasa, în perioada 10 - 20 octombrie a.c.

Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Interne va prezenta vizitatorilor, în cadrul unui stand expoziţional propriu, tehnica şi echipamentele aflate în dotarea structurilor MAI cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere.

Astfel, Poliţia Română va prezenta publicului o autospecială şi o motocicletă, folosite în intervenţiile curente executate de către poliţişti pentru asigurarea fluenţei şi a siguranţei traficului rutier.

Totodată, poliţiştii de frontieră români vor expune o autospecială 4x4, folosită în misiunile curente de supraveghere a frontierei, capabilă să asigure accesul angajaţilor Poliţiei de Frontieră Române în locuri greu accesibile, cu teren accidentat.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor va organiza o expoziţie în cadrul căreia vor fi prezentate documente şi însemne emise de către autorităţile române, în decursul timpului, pentru înmatricularea autovehiculelor şi atestarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

De asemenea, în cadrul standului expoziţional al MAI, vizitatorii vor putea consulta materiale de informare elaborate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne pe tema siguranţei traficului rutier şi admira autoturisme folosite de instituţiile statului român în perioada interbelică