Preşedintele rus Vladimir Putin a fost pus, joi, în dificultate în timpul "Liniei directe" cu populaţia - sesiunea anuală de întrebări-răspunsuri cu cetăţenii ruşi - când a fost întrebat pe cine ar salva mai întâi de la înec: pe Recep Erdogan sau pe Barack Obama, relatează Agerpres.

Adolescenta Varia Kuzneţova, de 12 ani, l-a întrebat pe Vladimir Putin: dacă Erdogan şi Obama s-ar îneca, pe care dintre cei doi ar sări să-l salveze mai întâi? Preşedintele rus a zâmbit şi a spus că întrebarea fetei l-a pus în încurcătură. „Atunci când cineva decide să se înece, el nu mai poate fi salvat. Dar noi, desigur, suntem gata să întindem o mână de ajutor şi de prietenie oricărui partener al nostru, dacă acesta evident doreşte” acest lucru, a răspuns Vladimir Putin.

Preşedintele rus a subliniat că el consideră Turcia o ţară prietenă, la fel şi poporul turc, dar că există unele probleme cu unii oameni politici, al căror comportament nu este tocmai adecvat.

Rusia nu este şi nu va ajunge într-o încercuire ostilă, s-a declarat convins preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul dialogului direct cu populaţia.

Turcia a doborât anul trecut un bombardier rusesc Su-24 la graniţa cu Siria, pe motiv că i-a încălcat graniţa, provocând o criză fără precedent în relaţiile cu Rusia cel puţin în ultimii 50 de ani.