Răcirea vremii a dus la apariţia fenomenelor de lapoviţă şi ninsoare. Luni dimineaţă ningea abundent în mai multe zone din ţară, însă zăpada depusă nu a afectat circulaţia rutieră.

Lapoviţa şi ninsoarea au început să cadă în Pasul Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, pe DN 17, încă de la primele ore la zilei de luni, însă zăpada depusă în zonă nu a afectat circulaţia rutieră.

Zona Tihuţa, principala cale de legătură dintre Transilvania şi Moldova, este singura în care a nins până în prezent în judeţul Bistriţa-Năsăud, după intrarea în vigoare a codului galben, dar se aşteaptă ca ninsorile să se extindă în cursul după-amiezii de luni spre zona de câmpie.

Avertizarea este valabilă pentru judeţele Bihor, Sălaj, Cluj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Botoşani, jumătatea vestică din Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, jumătatea sudică a judeţului Sibiu, cea nordică a judeţului Vâlcea, zona montană a judeţului Gorj şi partea nord-estică a judeţului Mureş.

În cursul zilei de luni 25 noiembrie, precipitaţiile  se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în toate masivele montane, iar pe parcursul zilei de luni şi în regiunile vestice, nordice şi centrale.

În Carpaţii Meridionali şi Orientali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp. La munte şi trecător în nordul Moldovei viteza vântului la rafală va depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Intensificări temporare ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni, cu precădere în cele estice şi sud-estice, unde se vor atinge 55-65 km/h.

Marţi 26 noiembrie şi miercuri 27 noiembrie va mai ninge în sud-vestul şi local în sudul ţării.