Unul dintre liderii clanului Corduneanu din Iaşi a fost reţinut, sâmbătă seară, după ce ar fi şantajat un om de afaceri de la care ar fi primit 35.000 de lei, suma fiind găsită la locuinţa suspectului în urma unei percheziţii

Anchetatorii au făcut percheziţii, sâmbătă seară, la locuinţa lui Adrian Corduneanu, unul dintre liderii clanului interlop din Iaşi.

Ulterior, Adrian Corduneanu a fost dus la audieri, la finalul cărora procurorii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele acestuia, sub acuzaţia de şantaj.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că Adrian Corduneanu ar fi cerut 35.000 de lei de la un om de afaceri ieşean, bani pe care i-ar fi primit prin intermediul unui apropiat.

Aceleaşi surse au precizat că suma de bani obţinută din şantaj ar fi fost găsită la locuinţa lui Corduneanu, în timpul percheziţiilor.

Adrian Corduneanu va fi prezentat, duminică, instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

În ultimii 15 ani, membrii clanului Corduneanu din Iaşi au fost implicaţi în zeci de cazuri de violenţă, trafic de persoane sau corupţie. Mai mulţi membri ai clanului au fost condamnaţi pentru fapte comise în ţară sau în străinătate.

Clanul s-a constituit în anul 2000 în jurul lui Costel Corduneanu, fratele lui Adrian Corduneanu.

Costel Corduneanu a fost campion naţional la lupte libere.