Compania care operează aeroportul Zaventem, zguduit săptămâna trecută de două explozii sinucigaşe, nu a stabilit încă data redeschiderii parţiale după atentate, însă va efectua marţi teste pentru a determina dacă reparaţiile temporare sunt satisfăcătoare pentru siguranţa pasagerilor, transmite AFP.

”Pentru a testa traficul de pasageri, aeroportul organizează un test important marţi, când aproape 800 de angajaţi vor testa infrastructura şi instalaţiile temporare, precum şi procedurile de check-in”, se arată în comunicatul aeroportului Zaventem.

Compania a menţionat că nu va putea redeschide aeroportul până marţi, iar după redeschidere serviciile pentru pasageri vor fi reactivate parţial.

”În ultimele zile, aeroportul Bruxelles a realizat o inspecţie extensivă a infrastructurii terminalului şi a scenariilor posibile pentru demararea parţială a activităţilor. Nu s-a decis încă când vor fi reluate parţial operaţiunile”, precizează reprezentanţii aeroportului.

De asemenea, aeroportul Zaventem a avertizat că reluarea parţială a activităţilor ar putea să nu se întâmple în termen scurt.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar peste 205 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Statul Islamic a revendicat atacurile de marţi de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agenţia Amaq News, apropiată teroriştilor.

viewscnt