Poliţiştii Secţiei Regionale Transporturi Timişoara au descoperit 2.800 de ţigarete de contrabandă ascunse sub podeaua unui tren. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar autorii urmează să fie identificaţi.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, în noaptea de joi spre vineri, poliţiştii Secţiei Regionale Transporturi Timişoara au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională în trenurile de călători.

Astfel, în jurul orei 2.30, în trenul de călători ”Săgeata Albastră” care circula pe relaţia Vârşeţ (Serbia) - Timişoara, poliţiştii au descoperit 2.800 de ţigarete netimbrate corespunzător, ascunse sub podea.Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, poliţiştii continuând cercetările pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală.

Conform art. 270 din Legea 86/2006 ”introducerea sau scoaterea din tara, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal constituie infracţiunea de contrabanda si se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani”.