Un avion Air France, care decolase din Insula Mauritius şi se îndrepta către Paris, a aterizat de urgenţă în noaptea de sâmbătă spre duminică în Kenya după descoperirea unui pachet suspect la bord, a anunţat poliţia kenyană, transmite AFP.

"S-a cerut o aterizare de urgenţă după ce un dispozitiv suspect despre care s-a crezut că ar putea fi o bombă a fost descoperit într-o toaletă. A fost pregătită o aterizare de urgenţă, aparatul a aterizat fără probleme şi pasagerii au fost evacuaţi. Experţi în explozivi ai Marinei şi din cadrul Departamentului de Investigaţii Criminale al poliţiei au sosit la faţa locului, au luat acest dispozitiv şi l-au demontat pentru a vedea dacă conţine explozivi", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Charles Owino.

Avionul se afla în continuare pe aeroportul din Kenya duminică dimineaţă.

Compania Air France a confirmat incidentul, explicând că toţi pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă pe toboganele de urgenţă. Avionul avea la bord 459 de pasageri şi 14 membri ai echipajului. O altă aeronavă Air France îi va transporta pe pasageri la Paris.