Un român şi banda sa au furat vineri ceasuri de lux în valoare de peste 1 milion de euro dintr-un magazin de bijuterii din centrul oraşului.

Doi bărbaţi bine îmbrăcaţi intră în buticul Vacheron Constantin şi se arată foarte interesaţi de ceasurile din vitrină. Vânzătoarea le zâmbeşte îmbietor fără să-şi imagineze infernul care avea să se dezlănţuie cu viteza fulgerului. Falşii clienţi deschid uşa şi lasă să intre un individ cu cagulă pe cap care întreaptă o armă spre femeie. Aceasta începe să ţipe, dar se potoleşte repede sub ameninţarea răstită a răufăcătorilor. Alţi patru indivizi mascaţi şi cu arme se ivesc, ca din pământ, în magazin şi îndreaptă armele spre angajaţii de la securitate.

Românul de 24 de ani şi un moldovean de 17 ani sunt prinşi de poliţie pe Bulevardul Haussmann cu ajutorul unui martor care a luat-o la goană după ei. Ceilalţi hoţi s-au făcut nevăzuţi după ce s-au urcat într-o maşină. Buticul devastat arată ca după trecerea unui uragan. Vânzătoarea e plină de sânge, rănită de cioburile ce au zburat în toate direcţiile în timpul spargerii vitrinelor. Sâmbătă, poliţia a mai arestat 3 indivizi din Europa de Est în legătură cu jaful. Cercetările se fac în colaborare cu poliţia română.

Jaful produs recent la Paris vine după o serie de furturi de bijuterii şi ceasuri de lux de milioane de euro care au pus pe jar Franţa în ultima vreme. Este prima oară când unii dintre făptaşi sunt prinşi şi se pune întrebarea dacă fac sau nu parte din gruparea "Panterele Roz", formată din foşti soldaţi din fosta Iugoslavie, învinovăţită de spargerea a 120 de magazine în întreaga lume. Poliţia franceză spune că hoţii din Europa de Est sunt organizaţi în bande piramidale bine structurate.