Ancheta DIICOT care îi vizează pe angajaţii companiei Black Cube acuzaţi că o spionau pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, „nu are legătură cu vreo instituţie de stat israeliană”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Israelului remis Digi24.

„Ambasada Statului Israel doreşte să clarifice - referitor la situaţia făcută publică azi de mass-media din România - faptul că autorităţile israeliene nu sunt implicate în acest caz. Dorim să subliniem că ancheta îi vizează pe angajaţii unei companii private care nu are legătură cu vreo instituţie de stat israeliană”, se spune în comunicatul reprezentanţei diplomatice.   

Black Cube arată, potrivit cotidianului Times of Israel, că doi angajaţi au fost arestaţi: Ron Weiner şi David Geclowicz. Însă, în cazul celor doi foşti ofiţeri de informaţii israelieni, Dan Zorella şi Avi Yanus, compania susţine că informaţiile privind investigarea acestora este falsă.

Potrivit sursei citate, compania spune că angajaţii săi se ocupau cu investigarea unor acuzaţii de fapte de corupţie din Guvernul României.

„Recent, compania a contractat În România un proiect de colectare a probelor privind fapte serioase de corupţie în interiorul guvernului şi în agenţiile sale. În timpul acestei activităţi, doi dintre angajaţii companiei au fost arestaţi după ce au descoperit informaţii importante”, se arată în comunicatul companiei.

Digi 24