Doina Tudor, senator PNL, s-a prezentat astăzi la DNA, după ce ieri senatorii au încuviinţat reţinerea şi arestarea sa. Ea a părăsit sediul DNA în cătuşe. Doina Tudor este acuzată în dosarul fostului său soţ. Daniel Tudor, fost vicepreşedinte al ASF, este acuzat că ar fi primit 300.000 de euro mită ca să favorizeze o societate de asigurări. DNA spune că o parte din bani au ajuns la senatoarea PNL.

Trei milioane de euro ar fi cerut fostul vicepreşedintele al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Daniel Tudor, pentru a măslui rezultatul unui control făcut la compania de asigurări Carpatica. A primit doar zece la sută din această sumă, în trei tranşe, spun procurorii, care în această după-amiază l-au şi reţinut.

Mita ar fi fost încasată de Daniel Tudor prin intermediul senatorului Doina Tudor şi al fostului secretar general al Senatului, Ovidiu Marian, puşi sub învinuire şi ei de anchetatori.

Până nu demult, Tudor era unul dintre bugetarii cu cele mai mari salarii din România - peste 20.000 de euro - iar acum procurorii spun că ocupă un loc fruntaş şi în topul celor mai mari mite cerute în România.

Digi 24