Unul dintre cei şapte copii internaţi la Spitalul „Marie Curie”, cu sindrom hemolitic-uremic, va fi externat marţi, a declarat dr. Mihaela Bălgrădean, şeful Secţiei de Nefrologie.

Dintre cei şapte copii câţi sunt în spital, la momentul actual, unul va pleca acasă. Este vorba de unul din copiii internaţi pe secţia de Nefrologie, alţi doi au întrerupt procedurile de dializă în cursul zilei de astăzi. Deci, faţă de ieri, nu mai avem decât trei copii dializaţi, dintre care doi pe secţia de Nefrologie şi unul singur pe secţia de Terapie Intensivă. Ceilalţi copii vor pleca acasă probabil în zilele următoare”, a declarat dr. Mihaela Bălgrădean.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că raportul privind ancheta epidemiologică este în curs, iar rezultatele le va comunica atunci când vor fi finalizate. Aşa cum am anunţat, colaborăm cu partenerii noştri de la Centrul European de Control al Bolilor, ei vor verifica ce s-a făcut, au propria lor anchetă, nu pot da amănunte până nu primim rezultatele”, a spus ministrul Sănătăţii.

Doi experţi internaţionali de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor au ajuns săptămâna trecută România şi ajută la investigarea situaţiei copiilor îmbolnăviţi în Argeş.