Daniel Tudor, cel care a condus Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, a fost reţinut de DNA chiar înainte să plece în Statele Unite, ca să-şi amenajeze un apartament cumpărat în Miami.

Tudor este acuzat că ar fi primit mită 300.000 de euro de la proprietarul companiei de asigurări Carpatica.

De asemenea, pe numele fostei lui soţii, senatoarea Doina Tudor, de care a divortat de curând, există o cerere de încuviinţare a arestarii.

Procurorii DNA susţin că Tudor a primit banii ca să nu facă un control serios la Carpatica Asigurări, o companie care îşi despagubea cu greutate clienţii, mai ales în cazul dosarelor de daună, pentru că nu avea lichidităţi. Acum 2 ani, cand s-au strans mii de plangeri impotriva societatii, Autoritatea pentru Supraveghere Financiara sustinea ca totul este in regula. In 2014, Carpatica a intrat in procedura de redresare financiara insa soarta ei va fi decisa abia luna viitoare. Acum, procurorii sustin ca mita pentru Tudor ar fi fost de 3 milioane de euro, insa doar 300.000 ar fi ajuns la el. “Daniel Tudor a cerut ca unele transe sa fie date prin intermediul sotiei sale. Asa ca pentru remiterea unei transe de 100.000 de euro Marian Ovidiu s-a intalnit cu senatoarea Doina Tudor care a venit cu masina personala in fata locuintei sale. Marian Ovidiu a urcat in masina unde i-a inmanat banii".(sursa: Dosarul de arestare)

Daniel Tudor a fost unul dintre cei mai bine platiti functionari de la stat iar declaratia de avere din perioada in care ar fi acceptat mita este de invidiat, anunţă ProTV.

stiripesurse.ro