Mai multe persoane au fost rănite, marţi, în landul Bavaria, din sudul Germaniei, după ce două trenuri au intrat în coliziune, venind din direcţii opuse pe aceeaşi linie de circulaţie, informează site-ul postului Deutsche Welle.

Potrivit BBC, numărul exact de victime nu este cunoscut deocamdată, dar un mesaj pe Twitter al poliţiei bavareze ( în limba germană ) anunţă că s-au înregistrat mai multe decese şi aproximativ 100 de răniţi.

Cele două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen. Mai multe persoane au fost rănite, a anunţat poliţia.

Incidentul a avut loc puţin peste ora locală 07.00 (08.00 - ora României). Anterior, poliţia estimase că opt persoane fuseseră rănite în coliziunea celor două trenuri.

Potrivit site-ului local de ştiri mangfall24.de, citat de Deutsche Welle, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Jurgen Thalmeier, a declarat că cele două trenuri s-au ciocnit faţă în faţă între staţiile dintre Holzkirchen şi Rosenheim.

"Există un număr de persoane cu răni minore şi una grav rănită", a precizat un purtător de cuvânt din regiunea Oberbayern care aparţine landului Bavaria.

Cel puţin 11 elicoptere şi 12 ambulanţe au fost solicitate la faţa locului. Datorită unui festival din Bavaria din această săptămână, în tren s-ar fi aflat mai puţin pasageri decât în mod normal în acel interval orar.

Mediafax