Mein Kampf, cartea lui Adolf Hitler, a fost reeditată şi se va vinde, începând de vineri, în librăriile din Germania, pentru prima dată după Al Doilea Război Mondial. Evenimentul vine într-o perioadă în care Germania este măcinată de scandaluri care au în centru refugiaţii.

Hitler a scris cartea când se afla în închisoare, la mijlocul anilor '20 ai secolului trecut, iar istoricii spun că lectura ar ajuta înţelegerea ideologiei naziste care a pus stăpânire pe Germania după mai puţin de un deceniu. Specialiştii spun că este o lectură esenţială, deşi neplăcută, pentru a descifra evenimentele care au dus la Holocaust.

În mod surprinzător, unele organizaţii evreieşti au susţinut reeditarea cărţii, care este o versiune critică, cu mii de note de subsol. Până acum singurele copii tipărite ale cărţii erau cele dinainte de 1945, care se mai găsesc în anticariate. Iniţiatorii reeditării se bazează pe faptul că această ediţie va reuşi să demonteze posibila fascinaţie faţă de textele lui Hitler.

Până acum, drepturile de autor au aparţinut guvernului landului Bavaria, dar pentru că au trecut 70 de ani de la moartea autorului, dreptul de autor a expirat.