Drumul naţional 1 este aglomerat, sâmbătă după-amiază, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei şi a oraşului Comarnic, pentru fluidizarea circulaţiei pe DN 1 poliţiştii luând măsura devierii traficului din judeţul Braşov pe DN 1 A Săcele - Cheia - Ploieşti.

Traficul rutier pe DN 1 este îngreunat, sâmbătă după-amiază, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei şi a oraşului Comarnic, unde s-au format coloane de maşini, şoferii fiind nevoiţi să circule cu viteză redusă, bară la bară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Prahova, la Comarnic se circulă în coloană, cu o viteză medie de 30 de kilometri pe oră, pe sensul de urcare către munte. Totodată, DN 1 este aglomerat atât pe sensul către munte, cât şi pe cel de coborâre către Bucureşti în zona staţiunilor Sinaia şi Buşteni, unde s-au format, de asemenea, coloane de maşini.

Conform unei informări a Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, pentru a se permite fluidizarea traficului pe DN 1, circulaţia a fost deviată provizoriu, sâmbătă după-amiază, de pe DN 1 pe DN 1 A Săcele - Cheia -Ploieşti.

De asemenea, în judeţul Braşov autovehiculelor care circulă pe DN73 nu le este permis accesul pe DN 73 A, care face legătura între Râşnov (DN73) şi Predeal (respectiv DN1) şi tot din cauza aglomeraţiei, nu este permis, provizoriu, nici accesul pe DN1E Braşov - Poiana Braşov, se mai arată în informarea dată publicităţii de Centrul Infotrafic.

Poliţiştii le recomandă turiştilor care se întorc acasă după vacanţa de Revelion să aleagă şi rute alternative în condiţiile în care, din experienţa anilor trecuţi, valorile de trafic vor creşte considerabil, atenţionând, totodată, că există riscul formării poleiului pe şosele.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, în această perioadă, poliţiştii rutieri acţionează cu efective sporite, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere şi la orele cu trafic intens, atât pentru asigurarea fluenţei circulaţiei, cât şi pentru siguranţa deplasărilor participanţilor la trafic.

"Având experienţa anilor trecuţi, când au apărut probleme legate de fluenţă la întoarcerea spre casă a celor plecaţi să-şi petreacă sărbătorile, în special pe rutele dinspre staţiunile montane, facem apel către toţi participanţii la trafic să ia în considerare şi oportunitatea alegerii unei rute de rezervă, având în vedere premisa creşterii valorilor de trafic", precizează sursa citată.

Astfel, pentru evitarea problemelor apărute ca urmare a aglomerării Drumului naţional 1 şi pentru evitarea ambuteiajelor ce pot apărea pe fondul depăşirii capacităţii de preluare a valorilor de trafic, poliţiştii le recomandă şoferilor să aleagă rute alternative pentru a se întoarce acasă din vacanţa de Revelion petrecută în staţiunile montane, cum ar fi: DN 1A Braşov-Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti-Buftea-Bucureşti şi DN73 Braşov-Bran-Câmpulung Muscel-Piteşti- Autostrada A1 (Piteşti - Bucureşti).

Celor care au ales varianta clasică, poliţiştii rutieri le recomandă ca de la Sinaia să folosească şi varianta DN71 Sinaia-Moroieni-Fieni-Târgovişte-Bucureşti.

Totodată, poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers, reamintind, totodată, că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.