Cel puţin o persoană a murit, iar alte 14 au fost rănite într-o busculadă produsă în timpul evacuării hotelului de 63 de etaje cuprins de flăcări la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, anunţă surse oficiale citate de postul Al Arabiya.

Potrivit unor oficiali regionali, în timpul evacuării sutelor de persoane din hotel a avut loc o busculadă în urma căreia o persoană a făcut stop cardiac şi a murit.

Alte 14 persoane au fost rănite în busculadă, una fiind în stare gravă.

Incendiul din Dubai afectează un hotel de cinci stele care are 63 de etaje, anunţă Guvernul regional. Pompierii au anunţat că focul este sub control în proporţie de 90 la sută.

Conform Serviciului protecţiei civile, întregul hotel a fost evacuat, iar flăcările, care s-au întins pe sute de metri în înălţime, au fost doar în exteriorul clădirii.

"Incendiul a izbucnit la etajul 20 al Hotelului Address", a transmis Guvernul emiratului Dubai, potrivit postului WTVR. "Patru grupuri de echipaje de pompieri depun eforturi pentru stingerea incendiului", precizează Guvernul regional.

Hotelul, din categoria "cinci stele premium", are 200 de camere simple sau duble şi 600 de apartamente. Incendiul a cuprins circa 20 de etaje ale imobilului situat lângă celebrul turn Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, având 828 de metri.

Fragmente ale clădirii desprinse de foc îngreunează operaţiunile serviciilor de pompieri. Amplul spectacol de artificii programat de Revelion se desfăşoară normal.