Compania aeriană Turkish Airlines a anulat 142 de zboruri spre şi dinspre Istanbul şi a avertizat în legătură cu noi perturbări ale curselor în zilele următoare ca urmare a prognozelor de ninsori abundente, informează Reuters.

Multe dintre zborurile anulate au fost interne, dar au fost afectate şi curse spre aeroporturi europene şi din Orientul Mijlociu, între acestea numărându-se cele din Hamburg, München, Milano şi Teheran.

"Ninsoarea uşoară prognozată în zona Istanbulului pentru 30 decembrie este de aşteptat să crească în intensitate la 31 decembrie", conform unui comunicat postat pe site-ul companiei.

"Din acest motiv, unele călătorii de pe aeroporturile Istanbul Ataturk şi Sabiha Gokcen sunt anulate şi este probabil să existe mai multe probleme legate de vreme în aceleaşi zile", se mai spune în comunicat.

Avertismente de zăpadă abundentă au fost, de asemenea, emise de biroul guvernatorului din Istanbul, locuitorii fiind sfătuiţi să nu iasă afară decât dacă este absolut necesar, a scris Hurriyet Daily News. Se aşteaptă ca ninsoarea să înceapă miercuri şi să continue până pe 2 ianuarie.

AGERPRES