Serviciile de informaţii irakiene au anunţat arestarea a 40 de membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic într-o operaţiune de anvergură desfăşurată în regiunile Bagdad şi Diyala, informează Agerpres.

Provincia Diyala este situată la nord de Bagdad unde SI nu mai are poziţii fixe de aproape un an, dar unde gruparea comite atentate sinucigaşe cu maşini-capcană, scrie Agerpres, care citează France Presse.

„Multe bombe, centuri explozive şi maşini utilizate de terorişti au fost capturate, precum şi o mare sumă de bani folosiţi pentru a finanţa activităţile lor criminale”, adaugă comunicatul.

Potrivit serviciilor de informaţii, înainte de arestarea lor, combatanţii Stat Islamic au cerut ajutorul altor celule din ţară, ceea ce sugerează că gruparea era într-o poziţie slabă în regiunile Bagdad şi Diyala.

Aceste arestări recente fac parte dintr-o operaţiune ce a condus deja la arestarea a mai mult de 30 de jihadişti şi anihilarea unei celule ce fabrica maşini-capcană la Bagdad în martie 2015. Ele coincid cu înaintea trupelor irakiene în oraşul Ramadi, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar (vest) controlată de gruparea Stat Islamic din mai

Digi 24