Thomas Fabius, fiul şefului diplomaţiei franceze Laurent Fabius, a fost arestat marţi dimineaţă în suburbiile Parisului, în cadrul unei investigaţii de fals, fraudă şi spălare de bani, a declarat procurorul Parisului pentru lefigaro.fr.

O anchetă judiciară a fost deschisă în 2013, pentru a clarifica mişcări semnificative de fonduri care ar fi putut trece prin conturile lui Thomas Fabius. "Faptele datează de la sfârşitul lunii decembrie 2011, iar astăzi ca parte a evoluţiei cazului, judecătorul a cerut reţinerea", a mai spus procurorul. Reţinerea a fost confirmată şi de către avocatul lui Fabius.

Anchetatorii sunt interesaţi în special de achiziţionarea de către Thomas Fabius, în 2012, a unui apartament în Paris în valoare de 7 milioane de euro. Procurorii au ajuns la fiul ministrului de externe francez după ce vânzarea apartamentului a făcut obiectul unui raport al celulei de combatere a spălarii banilor din cadrul Ministerului de Finanţe ”Tracfin”. Procurorii au perchiziţionat marţi dimineaţă şi apartamentul de 7 milioane de euro al lui Thomas Fabius, aflat pe celebrul bulevard Saint-Germain, din capitala Franţei.

Thomas Fabius, 34 de ani, a mai avut, în trecut, probleme cu justiţia. Astfel, în 2011, doi dintre asociaţii săi au depus o plângere pentru abuz de încredere, fiind suspectat de deturnarea a 90 de mii de euro. La sfârşitul lunii octombrie, pe numele fiului lui Laurent Fabius, a fost emis un mandat de arestare în SUA după ce acesta a falisificat jetoane de joc la trei cazinouri din Las Vegas, statul Nevada, în valoare de 3,2 milioane de euro. Mandatul este valabil, iar Thomas Fabius poate fi arestat dacă ajunge în SUA. Jucător înrăit, Thomas Fabius este interzis în cazinourile din Franţa unde a falsificat  jetoane în valoare de 700 de mii  de euro, într-un cazino din Monaco, care a preferat însă să renunţe la acuzarea sa de teama unui scandal.