Inspectorii fiscali au aplicat amenzi în valoare de 21,36 milioane de lei, în intervalul 19 octombrie – 1 decembrie, în cadrul Operaţiunii Cristal, 7,29 milioane lei din total fiind date operatorilor economici care îşi desfăşurau activitatea în complexul comercial Dragonul Roşu, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), transmis vineri.

Potrivit sursei citate, pe durata controalelor, inspectorii ANAF au verificat 3.348 de contribuabili, au confiscat bunuri şi numerar în valoare de 10,57 milioane lei şi au instituit măsuri asigurătorii de peste 1,81 milioane lei.

De asemenea, ANAF a decis suspendarea activităţii pentru nedotare/neutilizare case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant în interiorul centrelor engros) şi interzicerea activităţii în 230 de cazuri. În plus, 783 de contribuabili au fost invitaţi la sediu pentru verificări amănunţite.

În ceea ce priveşte controalele ANAF efectuate în perioada 26 octombrie — 1 decembrie în Dragonul Roşu, cu acest prilej au fost verificaţi 796 de contribuabili. Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 7,29 milioane de lei, au confiscat bunuri şi numerar de peste 4,64 milioane lei şi au decis suspendarea activităţii pentru nedotare/neutilizare case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii catering/restaurant în interiorul centrelor engros) şi interzicerea activităţii (a uneia dintre activităţile de comerţ engros şi en-detail, în cazul celor care le desfăşurau simultan, în mod nelegal) în 13 cazuri.

Totodată, 463 de contribuabili au fost invitaţi la sediul ANAF pentru verificări amănunţite, iar valoarea măsurilor asigurătorii s-a ridicat la 345.137 lei.