Vasul de croazieră Silver Spirit, având la bord aproape 600 de pasageri, nu a reuşit să intre în Portul Constanţa, marţi dimineaţă, din cauza furtunii.

Silver Spirit, sub pavilion Bahamas, proprietate a companiei "Silversea", cu o lungime 195 m şi o lăţime de 26 m, a acostat frecvent în ultimii ani în Portul Constanţa, în cursul croazierelor internaţionale. Alarmat de violenţa furtunii ce s-a abătut pe litoralul românesc şi pentru a nu pune în pericol integritatea navei şi a pasagerilor, comandantul a decis marţi dimineaţă redirecţionarea vasului către portul bulgăresc Nessebar.

Directorul Căpităniei Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat că, deşi fuseseră luate măsuri de restricţionare a navigaţiei în port, încă din cursul nopţii, din cauza vântului care suflă cu peste 80 km/oră din nord şi nord-est şi a valurilor înalte de 5-6 metri, autorităţile navale au acordat permisiunea de intrare în port pentru vasul de croazieră, dar comandantul a decis să ducă nava la adăpost, la sud de Capul Caliacra.

Vântul deosebit de puternic şi vizibilitatea mult redusă din cauza ploii au determinat autorităţile, încă de luni seară, să suspende temporar operaţiunile de încărcare-descărcare şi navigaţia în porturile maritime comerciale româneşti, precum şi tranzitarea prin ecluzele de pe Canalul Dunăre—Marea Neagră.