Un nou val de arestări în rândul responsabililor FIFA a avut loc joi dimineaţa în Elveţia, fiind reţinuţi cu această ocazie 12 actuali sau foşti oficiali al forului fotbalistic mondial, anunţă cotidianul american New York Times pe site-ul său.

Această operaţiune a fost efectuată la cererea justiţiei americane şi are loc la şapte luni după un prim val de arestări pentru fraudă, corupţie şi spălare de bani, în cursul căruia au ajuns în spatele gratiilor 18 persoane, printre care s-au numărat mai mulţi oficiali ai FIFA.

Operaţiunea de joi a debutat la ora 6,00 dimineaţa şi a vizat, în principal, hotelul Baur au Loc din Zurich, care a fost deja teatrul primului val de arestări, pe 27 mai.

Sepp Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, nu figurează printre persoanele interpelate la Zurich, precizează New York Times.

Ziarul din Statele Unite a indicat că persoanele vizate de arestări sunt, în mare parte, reprezentanţi ai federaţiilor din America de Sud şi America Centrală.

New York Times adaugă, totodată, citând surse anonime, că justiţia americană va demara joi dimineaţa acţiunea depunere sub acuzare.

Ca şi în luna mai, această operaţiune are loc cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al FIFA din 2 şi 3 decembrie, la Zurich, şi care urmează să dezbată reformele cruciale pentru viitorul Federaţiei internaţionale, puternic afectată de scandalul de corupţie declanşat în prima parte a anului.

Anchetatorii americani au evidenţiat faptul că responsabili ai fotbalului mondial au primit mită şi comisioane pentru atribuirea turneelor finale ale Cupei Mondiale şi vânzarea drepturilor tv şi comerciale.

AGERPRES