Cel de-al doilea pilot al avionului militar rusesc doborât marţi de Turcia a "fost recuperat" de către "armata siriană", a declarat miercuri ambasadorul Rusiei în Franţa, Aleksandr Orlov, citat de AFP, după ce o serie de informaţii anterioare indicau faptul că ambii piloţi ar fi fost împuşcaţi de rebeli în timp ce coborau la pământ după catapultare.

El a "reuşit să scape şi, conform ultimelor informaţii, a fost recuperat de către armata siriană", urmând să fie condus la 'baza aeriană rusă' din Hmeimim (provincia Latakia), a declarat Aleksandr Orlov, într-o intervenţie la postul de radio francez Europe 1.

'Când avionul a fost doborât, cei doi piloţi s-au catapultat. Unul dintre ei a fost rănit în timpul coborârii cu paraşuta, iar apoi a fost ucis cu sălbăticie la sol de către jihadiştii care erau în regiune', a explicat Orlov.

Anterior, agenţiile de presă internaţionale relatau că primul pilot al avionului de vânătoare Su-24, doborât la frontiera turco-siriană de către un avion F-16 al aviaţiei turce, a murit.

Statul Major al armatei ruse anunţase marţi seara că unul dintre piloţi a fost ucis cu focuri de armă la sol după căderea aparatului de zbor, fără nicio precizare cu privire la soarta celui de-al doilea pilot.

AGERPRES