Poliţia şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov au deschis un dosar penal in rem în cazul exploziei de la fabrica de pâine Vel Pitar din oraş, în urma căreia un bărbat a murit şi alte cinci persoane au fost rănite, în acest caz fiind reţinute până în prezent cinci infracţiuni.

"Deocamdată încă se fac cercetări la faţa locului. În acest dosar s-au reţinut deocamdată cinci infracţiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă de către angajator şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă de către angajaţi, dar pe parcursul anchetei este posibil să mai apară şi alte aspecte", a spus Naghi.

În urma exploziei de la Vel Pitar, şase persoane au fost rănite şi transportate la spital, dintre care una, un bărbat de 31 de ani, a murit pe masa de operaţie la Spitalul Judeţean Braşov. Bărbatul era cel care a rămas prins sub dărâmături şi care a suferit traumatisme craniene foarte grave.

De asemenea, la secţia ATI mai sunt internate în stare gravă două persoane, un bărbat de 46 de ani şi o femeie de 51 de ani.

Mediafax