O bombă neexplodată datând din Al Doilea Război Mondial şi găsită la aeroportul internaţional din Dusseldorf a cauzat, luni, anularea a şapte zboruri, relatează DPA.

Bomba, descoperită în timpul nopţii în apropierea unei piste a celui de-al treilea mare aeroport din Germania, a fost detonată în siguranţă de experţii genişti. Pentru limitarea efectelor suflului exploziei, în zonă au fost aduşi saci de nisip.

Două plecări şi cinci sosiri de avioane au fost anulate în perioada în care s-a desfăşurat explozia controlată, a explicat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Christian Hinkel, în rest celelalte operaţiuni pe aeroport desfăşurându-se normal.

În Germania sunt relativ frecvente cazurile unor bombe din Al Doilea Război Mondial găsite neexplodate, în multe localităţi autorităţile având echipe de experţi pentru detectarea şi dezamorsarea acestor încărcături explozive.

Cea mai amplă evacuare în Germania din perioada postbelică a avut loc în 2011, când 45.000 au fost nevoiţi să părăsească temporar o zonă a oraşului Koblentz pentru a permite neutralizarea unei bombe neexplodate.

Oraşele germane au fost ţinta unei campanii sălbatice de bombardament, în special din partea flotei aeriene britanice. Motivul distrugerii aproape în totalitate a unor oraşe a fost slăbirea moralului populaţiei civile. Violenţa bombardamentelor şi sutele de mii de morţi au stârnit indignare până şi la nivelul autorităţilor civile din Marea Britanie.