Poliţia americană a ucis doi atacatori, un bărbat şi o femeie, care au omorât 14 persoane şi au rănit alte 17 după ce au deschis focul miercuri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în California, relatează Associated Press în pagina online.

Unul dintre suspecţii a fost identificat drept Syed Farook, un cetăţean american care este inspector în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului, au declarat surse oficiale, citate de CNN.

Syed Farook a părăsit brusc banchetul angajaţilor de la Departamentul de Sănătate Publică din comitatul San Bernardino, care se desfăşura într-o zonă de conferinţe a Centrului Regional Inland, cu puţin înaintea atacului armat, au declarat mai multe surse oficiale.

Potrivit acestor surse, locuinţa din Redlands încercuită de forţele de securitate, care au deschis ulterior focul asupra ocupanţilor unui vehicul de teren, are legătură cu Farook.

Sursele nu au putut spune cu certitudine însă dacă acesta se afla în vehiculul de teren, dacă a fost unul dintre atacatori sau dacă se află printre cei ucişi. Sursele au precizat doar că Farook este cetăţean american.

Mediafax