Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost transferată din Arestul Poliţiei Capitalei în Penitenciarul Târgşor, după ce a fost trimisă în judecată pentru luare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, scrie Mediafax. 

Potrivit unor surse judiciare, Alina Bica a fost transferată, joi, din Arestul Central al Poliţei Capitalei, unde era încarcerată din 2 septembrie, în Penitenciarul de Femei Târgşor, din judeţul Prahova. 

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop au fost trimişi în judecată, pe 25 septembrie, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acesta fiind şi el acuzat în cauză.

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe fosta şefă a DIICOT Alina Mihaela Bica, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu.
 

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată şi fostul şef al ANAF Şerban Pop, în stare de arest preventiv, pentru complicitate la dare de mită şi omul de afaceri Horia Simu, arestat în altă cauză, pentru dare de mită.