Traficul rutier este oprit, în judeţul Sibiu, pe tronsonul DN1 Braşov-Sibiu, după ce două maşin s-au ciocnit frontal în această dimineaţă. Potrivit primelor informaţii, accidentul s-a soldat cu şase victime, dintre care patru copii.

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (9:30), în judeţul Sibiu, circulaţia rutieră pe DN1 Braşov - Sibiu este oprită la kilometrul 277+500 de metri, în dreptul localităţii Porumbacu de Jos, din cauza unei coliziuni dintre două autovehicule”, se arată în comunicatul IGPR.

Oamenii legii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să fie întelegători faţă de situaţia creată şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe DN1, în judeţul Sibiu, din cauza unui accident în urma căruia mai multe persoane au fost rănite, scrie şi Ştiri de Sibiu.

Accidentul s-a produs  în apropiere de localitatea sibiană Porumbacu de Sus, unde două maşini s-au ciocnit frontal, potrivit primelor informaţii furnizate de IPJ Sibiu. Un echipaj de descarcerare şi trei ambulanţe intervin pentru salvarea victimelor. Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Sibiu, traficul este blocat pe o bandă de mers.

Din cauza numărului mare de victime, traficul pe DN1 este blocat total, conform informatiilor de ultimă oră furnizate de IPJ Sibiu.

Potrivit aceleiaşi surse, în urma accidentul se pare că şase persoane au fost rănite, dintre care patru copii.

“Un echipaj de descarcerare, două echipaje SMURD şi un echipaj SAJ intrevin pentru salvarea victimelor implicate în accident”, precizează Bianca Slomnea, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Accidentul s-a produs pe din cauza unei maşini care, în curbă, a intrat pe contrasens.

“Şoferul unui autoturism care circula spre Sibiu a intrat in curbă , unde  a pierdut controlul şi a pătruns pe contrasens , unde circula regulamentar din sens opus o alta maşină. Maşina care circula regulamentar  a fost proiectată în afara părţii carosabile”, a declarat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Maşina care a provocat accidentul este înmatriculată în Constanţa iar cea care a fost proiectată în afata drumului este din Sibiu. Poliţiştii de la Rutieră spun că victimele, doi adulţi şi trei copii,  sunt sibieni şi provin din maşina care circula regulamentar. Aceştia sunt conştienţi şi primesc îngrijiri medicale.

La ora 10.00 traficul era în continuare blocat pe ambele sensuri de mers pe DN1, în apropiere de localitatea Porumbacu de Sus.