Cel puţin 717 persoane au murit şi 805 au fost rănite într-o busculadă în care au fost implicaţi pelerinii, joi, la Mina, în apropiere de Mecca, au anunţat autorităţile saudite.

Pelerinii plecaţi din România la Mecca prin Centrul Cultural „Islamul Azi” sunt în siguranţă, potrivit unui comunicat al acestei organizaţii:

„Astăzi, 24.09.2015, a avut loc un mare accident în timpul Pelerinajului de la Mekka, în zona numită Jamarat, unde şi-au pierdut viaţă conform ultimelor estimări 717 de persoane şi au fost rănite 805 (Saudi Gazette). Vrem să anunţăm că pelerinii plecaţi din România, în grupul organizat de Centrul Cultural Islamic Islamul Azi, sunt cu toţii în siguranţă. Ei au terminat deja în prima parte a acestei zile acest ritual şi în acest moment se află la hotel. Ţinem să asigurăm rudele pelerinilor că cei dragi se află în siguranţă şi ne rugăm că aceştia să se întoarcă sănătoşi acasă, luni, 28.09.2015. Dumnezeu să îi ierte pe toţi cei care şi-au pierdut viaţa şi să îi însănătoşească pe răniţi!”

Filiala din Constanţa a organizaţiei a precizat pentru Digi24 că 150 de pelerini au plecat din România la Mecca. 20 dintre aceştia sunt din Constanţa, restul din ţară.