Poliţiştii din Giurgiu şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională, acuzată că a cauzat un prejudiciu de peste 16.500.000 de lei, prin evaziune fiscală, anunţă IGPR într-un comunicat.

Conform sursei citate, joi, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub coordonarea procurorilor DIICOT Giurgiu, au efectuat 22 de percheziţii domiciliare. Percheziţiile s-au desfăşurat în judeţele Giurgiu, Ilfov şi în Bucureşti şi au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializată în evaziune fiscală. De asemenea, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că trei persoane, cu vârste cuprinse între 28 şi 46 de ani, ar fi constituit o grupare infracţională, la care ulterior ar fi aderat alte 21 de persoane, în scopul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

"Membrii grupării ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale, pe care le-ar fi folosit în mod fraudulos, prin emiterea unor documente contabile fictive, care atestau în mod nereal efectuarea unor operaţiuni comerciale (vânzări/cumpărări de produse, prestări de servicii, etc.) cu diverse societăţi comerciale. Societăţile comerciale beneficiare ar fi virat în conturile firmelor în cauză sume de bani care reprezentau contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate, deşi în realitate aceste relaţii comerciale nu s-ar fi realizat, banii fiind ulterior retraşi şi însuşiţi de membrii grupării, fără a fi înregistraţi în contabilitate", se arată în comunicatul IGPR.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 16.568.000 de lei. Cele trei persoane vizate sunt cercetate pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.