Poliţia germană a anunţat marţi că a efectuat percheziţii în opt locuri din Berlin, între care sediul unei asociaţii care găzduieşte o moschee, ca urmare a unor suspiciuni privind racolarea de combatanţi pentru gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în Siria, relatează AFP.

Percheziţiile au început la ora locală 06:30 (04:30 GMT) şi vizează între altele un marocan de 51 de ani, suspectat de tentativa de a recruta combatanţi pentru a lupta în rândurile jihadiştilor din Statul Islamic în Siria, precizează poliţia berlineză într-un comunicat.

Cu toate acestea, forţele de ordine germane menţionează că nu au indicii potrivit cărora ar fi fost pregătite acte teroriste pe teritoriul Germaniei.

Un macedonean de 19 ani figurează, de asemenea, ca suspect în acest caz. Autorităţile consideră că acesta deja luptă în Siria.

Printre locurile percheziţionate în cursul acestui raid figurează clădirea unei asociaţii care adăposteşte o moschee în cartierul berlinez Tempelhof-Schöneberg (sectorul 7 din Berlin), potrivit aceluiaşi comunicat, care nu oferă precizări despre celelalte locuri percheziţionate.