Acesta a fost arestat în Austria după ce a fost prins de poliţie că transporta 24 de imigranţi într-o camionetă, descrisă ca o "închisoare pe roţi", a anunţat marţi poliţia austriacă, citată de publicaţia Le Soir în ediţia electronică.

"Vehiculul transporta 24 de minori afgani, majoritatea de aproximativ 16 sau 17 ani. Ei erau înghesuiţi în acest vehicul periculos ca obiectele, îngrămădiţi unii peste alţii într-un spaţiu mic", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

"Geamurile şi uşile laterale fuseseră blocate, un grilaj era plasat pe interiorul geamurilor, care erau vopsite în negru. Prin exterior, uşile aveau lacăt. Era ca o închisoare pe roţi", a adăugat el.

Şoferul român al camionetei, care a fugit atunci când vehiculul său a fost controlat de poliţie la Viena, a fost prins şi arestat. Starea de sănătate a imigranţilor nu a necesitat intervenţie medicală.

Poliţia austriacă a înmulţit controalele rutiere pentru a anihila reţelele de traficanţi de persoane, după ce săptămâna trecută 71 de cadavre ale unor refugiaţi au fost descoperite într-un camion frigorific, abandonat pe o autostradă din Austria, în apropiere de frontiera ungară.

Printre cele 71 de persoane, care cel mai probabil au murit sufocate, se aflau 59 de bărbaţi, opt femei şi patru copii, între care o fetiţă în vârstă de unul sau doi ani şi trei băieţi de 8, 9 şi 10 ani.

Mediafax