Poliţiştii vasluieni fac, duminică, 80 de percheziţii în Bârlad şi Murgeni, dar şi în mai multe comune limitrofe, la persoane bănuite de furt de energie electrică, prejudiciul estimat în acest caz ridicându-se la aproximativ 400.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, peste o sută de poliţişti, precum şi jandarmi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au descins la 80 de adrese din Bârlad şi Murgeni, dar şi din comunele limitrofe, într-un caz de furt de energie electrică.

Acţiunea vizează peste 40 de persoane care ar fi făcut modificări în contoarele de înregistrare a consumului de energie electrică cu scopul de a plăti facturi mai mici la curent.

”Cele peste 40 de persoane sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice privind energia electrică şi gazele naturale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională a fost estimat la 400.000 de lei”, a declarat, duminică, responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredena David.

Furtul de curent din reţele de distribuţie a fost reclamat de furnizorul de energie electrică.

Reprezentanţii E.ON Distribuţie susţin că, numai în primele şase luni ale anului, au fost identificate aproximativ 3.100 de cazuri de consumuri frauduloase de energie electrică. Dintre acestea, aproximativ 700 sunt din reţelele de gaze naturale, iar 2.382 din cele de energie electrică, prejudiciul total aferent fiind estimat la peste 8 milioane de lei.

SURSA: Mediafax