Ofiţerul BCCO Ploieşti Emanuel Saghel, cercetat pentru şantaj, trafic de influenţă şi folosirea de informaţii nedestinate publicităţii, a fost arestat preventiv, vineri, de Curtea de Apel Ploieşti, care a admis contestaţia procurorilor la decizia de cercetare a acestuia sub control judiciar.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis, vineri după-amiază, contestaţia procurorilor DNA Ploieşti la decizia Tribunalului Prahova, care decisese cercetarea sub control judiciar a ofiţerului BCCO Emanuel Saghel.

Astfel, instanţa a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele lui Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti.

Saghel este acuzat de şantaj, trafic de influenţă şi folosire, în orice mod, direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită, în dosarul în care sunt cercetaţi şi şeful DGA Prahova, Constantin Ispas, arestat preventiv, şi adjunctul şefului Poliţiei Judeţene, Adrian Rădulescu, pus sub control judiciar.

De asemenea, tot vineri, în acelaşi dosar, judecătorii au respins contestaţia şefului DGA, Constantin Ispas, la decizia de arestare preventivă, menţinând măsura dispusă iniţial de Tribunalul Prahova.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Prahova, Constantin Ispas, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor din BCCO Ploieşti, au fost reţinuţi luni seară de DNA Ploieşti.