Un cetăţean italian suspectat că face parte dintr-o reţea de trafic de droguri de mare risc şi dat în urmărire internaţională a fost prins la Ploieşti, urmând să fie prezentat instanţei care va decide măsurile legale până la predarea acestuia către autorităţile din Italia.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Prahova, poliţiştii au prins, luni, la Ploieşti, un bărbat în vârstă de 54 de ani, pe numele căruia autorităţile din Italia au emis un mandat european de arestare pentru trafic de droguri de mare risc.

Italianul, originar din Citta di Castello, era dat în urmărire internaţională, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Italia, pentru trafic de droguri de mare risc.

Concret, italianul este suspectat că face parte dintr-o reţea organizată specializată în trafic de haşiş, heroină şi cocaină.

Pentru depistarea italianului, poliţiştii români au beneficiat de date şi informaţii obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul dat în urmărire internaţională a fost reţinut pentru 24 de ore şi se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Prahova, urmând să fie prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti, care vor dispune măsurile legale până la predarea sa către autorităţile din Italia.