Circulaţia rutieră s-a intensificat pe DN1 între Ploieşti şi Braşov, pe sensul de urcare, unde autovehiculele se deplasează cu 20 - 30 kilometri pe oră, dar şi pe DN39 Mangalia - Agigea, mai ales în zona staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud şi Mangalia, informează Centrul Infotrafic.

Pe DN1 Ploieşti - Braşov, pe sensul de urcare, se circulă în coloană în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei (între Nistoreşti - Comarnic şi Sinaia - Buşteni), cu o viteză de aproximativ 20/30 de km/h.

Pentru a evita aglomeraţia de pe Valea Prahovei, pot fi utilizate ca variante alternative către Braşov: DN1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele, iar către Sinaia: DN7 Bucureşti - Bâldana, DN 71 Bâldana - Târgovişte - Fieni - Sinaia.

În zona Bran - Moeciu se poate ajunge pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti şi în continuare pe DN73 Piteşti - Braşov, cu precizarea că pe DN73 Câmpulung - Piteşti se execută lucrări, iar în mai multe puncte se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat.

Pe A2 Bucureşti - Constanţa traficul rutier se desfăşoară fără probleme de fluenţă. Până la această oră, nu au fost semnalate blocaje sau coloane la staţia de taxare de la Feteşti.

Şoferilor li se aminteşte că prin staţia de taxare de la Feteşti se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la benzinăriile autorizate ori prin SMS, la numărul 7577.

Pe DN39 Mangalia - Agigea, traficul este intens mai ales în zona staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud şi Mangalia.