O benzinărie Lukoil din comuna Apahida, judeţul Cluj, a fost amendată, sâmbătă, cu 20.000 de către Protecţia Consumatorului, după ce mai mulţi şoferi au reclamat că au alimentat cu apă în loc de benzină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

}n urma acestui incident 11 maşini au avut probleme şi au fost duse în service pentru verificări.

”CRPC Cluj a amendat cu suma maximă prevăzută de lege, 20.000 de lei, o benzinărie Lukoil din comuna Apahida, pentru punerea pe piaţă a unui produs neconform, în acest caz benzină. De asemenea, am oprit de la comercializare peste 10.000 de litri de benzină şi am prelevat probe pentru analize de laborator, să vedem ce a fost în acele rezervoare de la pompe. Cei de la benzinărie au recunoscut că dintr-o greşeală a ajuns apă în rezervoare, că efectuau o recalibrare la rezervoarele din benzinărie. Din informaţiile noastre, 11 maşini au înregistrat probleme, acestea fiind transportate la un service pentru verificări pe cheltuiala companiei”, a spus Nicula.

Maşinile s-au oprit după o sută sau două sute de metri parcurşi.

”Lukoil România a acordat despăgubiri conducătorilor auto care au alimentat cu această benzină”, anunţă compania într-un comunicat.