Un fragment de fuselaj găsit pe Insula Reunion este al avionului Boeing 777 malaysian dispărut din martie 2014, anunţă premierul Malaysiei, Najib Razak.

"Cu adâncă tristeţe trebuie să anunţ că o echipă internaţională de experţi a confirmat că fragmentul de fuselaj găsit pe Insula Reunion aparţine Cursei aeriene MH370", a declarat premierul Najib Razak într-o conferinţă de presă organizată miercuri seară, potrivit CNN.

"Acum avem dovada materială că avionul care efectua Cursa MH370 a sfârşit tragic în Oceanul Indian", a spus premierul Malaysiei.Fragmentul de fuselaj, care are lungimea de doi metri şi este parte a eleronului unei aripi, a fost găsit săptămâna trecută pe o plajă din zona Saint-André, pe Insula Réunion.

"Cred că mergem în direcţia rezolvării misterului zborului MH370", declara săptămâna trceută Abdul Aziz Kaprawi, adjunctul ministrului malaysian al Transporturilor.

Pe fragmentul de fuselaj găsit pe o plajă din insula franceză La Reunion este scrisă seria "657 BB". "Seria confirmă că este vorba de un fragment al unei aeronave Boeing 777. Informaţia a fost confirmată de compania Malaysia Airlines", a spus oficialul guvernamental.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (zborul MH370) a dispărut pe 8 martie 2014, în timp ce se deplasa din Kuala Lumpur (Malaysia) spre Beijing (China). La bordul avionului erau 239 de persoane, considerate decedate.