Protocolul de predare-preluare a terenului din Bucureşti, pe care va fi construită o moschee, a fost semnat marţi de secretarul de stat Victor Opaschi, din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, şi de muftiul Murat Iusuf, şeful Cultului Musulman din România.

Potrivit protocolului postat pe site-ul Secretariatului de Stat pentru Culte, "imobilul-teren, aflat în domeniul public al statului şi în folosinţa gratuită a Secretariatului de Stat, este transmis pe o perioadă de 49 de ani Muftiatului Cultului Musulman, în folosinţă gratuită''.

Terenul respectiv este situat în Bucureşti, pe Bulevardul Expoziţiei nr. 22-30 şi are o suprafaţă de 11.295 de metri pătraţi.

Potrivit protocolului, "Secretariatul de Stat pentru Culte predă în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 49 de ani, imobilul-teren (...) Muftiatului Cultului Musulman din România cu obligaţia de a-l folosi în scopul edificării unui complex de clădiri de interes public, constând în: lăcaş de cult şi anexe (loc de spălări rituale, casă parohială, bibliotecă şi centru de asistenţă socială)".

AGERPRES