În ultimele 24 de ore, la punctele de trecere a frontierei naţionale, poliţiştii de frontieră au descoperit bunuri nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 232.500 lei, potrivit unui comunicat remis, astăzi, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Printre faptele ilegale constatate de Poliţia de Frontieră, "au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 232.500 lei".

Au fost aplicate amenzi în valoare de 12.400 lei pentru 10 infracţiuni şi 47 de contravenţii săvârşite de cetăţeni români şi străini.

Traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de aproximativ 89.200 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de peste 29.800 treceri mijloace de transport.

Potrivit comunicatului, nu s-a permis intrarea în ţară pentru 7 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din România pentru 33 de cetăţeni români din diferite motive legale.