Premierul ungar Viktor Orbán spune că relaţia româno-ungară s-a deteriorat începând din 2012 şi că statul maghiar nu a fost ”vreodată în istoria” sa mai jignit de politicienii români, susţinând însă că bunul simţ indică fapul că cele două state trebuie să reîntoarcă la o relaţie ”eficientă”.

Viktor Orbán a declarat, sâmbătă, la Universitatea de Vară "Tusványos” de la Băile Tuşnad, că înainte de anul 2012 relaţia dintre România şi Ungaria se baza pe "principii pragmatice şi de încredere” şi că nimeni nu înţelege motivele acestei schimbări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Până în 2012 şi chiar şi în 2012, eu cred că relaţia dintre România şi Ungaria s-a bazat pe nişte principii foarte bune, pragmatice şi de încredere. Din păcate, în 2012 s-a schimbat situaţia. Eu nu îmi aduc aminte ca politicienii să fi jignit Ungaria de atâtea ori vreodată în istorie de câte ori s-a întâmplat acest lucru după 2012. Noi nu nu ne-am revanşat şi nici nu ne revanşăm, pentru că suntem interesaţi de o relaţie bună, eficientă cu România, dar problema este că nimeni nu înţelege ce se întâmplă. Adică, de ce nu se întâmplă absout nimic?”, a spus Viktor Orbán.

Premierul Ungariei s-a declarat înţelegător cu schimbările politice care s-au petrecut în România în ultimii trei ani şi şi-a exprimat speranţa ca, după "rearanjarea peisajului politic din România”, relaţia dintre cele două ţări să nu mai fie "încărcată” cu lucrurile care au marcat-o după 2012

Mediafax