O escadrilă de bombardiere strategice Tu-22M3 cu rază lungă de acţiune urmează să fie desfăşurată în curând în Crimeea pentru a consolida unitatea de aviaţie de atac din peninsulă (anexată în martie 2014 la Federaţia Rusă), a declarat miercuri pentru agenţia de presă Interfax o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării.

"În acest stadiu, s-a considerat suficientă amplasarea unei escadrile de Tu-22M3 pe aerodromul din Crimeea. Capacităţile sale de luptă vor permite consolidarea semnificativă a acoperirii aeriene în apele Mării Negre şi în regiunea riverană", a afirmat responsabilul rus, sub rezerva anonimatului.

"Aceasta este una din măsurile luate ca reacţie la instalarea pe teritoriul României a unei baze americane antirachetă", a declarat interlocutorul Interfax, menţionând totodată că raza de acţiune a bombardierelor Tu-22M3 şi a rachetelor sale se extinde mult dincolo de Marea Neagră. "Nu este exclus ca, pe viitor, grupul de bombardiere Tu-22M3 din Crimeea să fie extins la un regiment", a mai adăugat el.

AGERPRES