Comunitatea medicală din Republica Moldova cere autorităţilor dreptul de a se utiliza cannabisul în scopuri medicale, potrivit mednews.md.

„Din păcate, foarte puţini oameni cunosc despre proprietăţile terapeutice ale cannabisului, în special, a canabinoidelor şi terpenoidelor. În comunitatea internaţională, acest subiect este studiat de mai bine de 30 de ani, există mai multe asociaţii internaţionale care fac astfel de cercetări.

Cannabisul este indicat ca preparat terapeutic în multiple nozologii şi sindroame patologice”, a declarat medicul psihiatru Stanislav Grosu, masterand în fiziologia omului, citat de MedNews Moldova.

Un medic din Statele Unite, care a ţinut o prelegere pentru doctorii din Republica Moldova, spune că există multe mituri false legate despre canabis.

„Unul dintre ele este că marijuana poate fi un drog de început, adică oamenii care folosesc canabisul trec, ulterior, la droguri grele ce creează dependenţă. Un alt mit este că marijuana cauzează sindromul amotivaţional, dezinteres total. Canabisul nu are valoare medicală şi este periculos – este un alt mit”, a menţionat Emanuel S. Onaivi, profesor la Universitatea „William Paterson” din Statele Unite ale Americii, pentru MedNews Moldova.