Un bombardier strategic Tupolev Tu-95 s-a prăbuşit marţi într-o zonă nelocuită din Extremul Orient rus în timpul unui zbor de antrenament, însă nu au existat victime, a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

Echipajul a reuşit să părăsească aparatul. Zborul se efectua fără muniţie la bord', a indicat ministerul într-un comunicat, precizând că accidentul nu a provocat distrugeri la sol.

Cei şapte membri ai echipajului avionului au primit ordinul de a abandona avionul şi au sărit cu paraşuta. În prezent, ei sunt căutaţi în zona prăbuşirii, a mai menţionat ministerul.

Accidentul a avut loc la 09:50 ora Moscovei (06:50 GMT) la 80 km de oraşul Habarovsk, din Extremul Orient rus.

Ministerul nu a vorbit despre cauzele accidentului, dar potrivit unei surse militare citate de agenţia RIA Novosti, este posibil ca acesta să fi fost provocat de 'o eroare tehnică la bord'.

Este cel de-al şaselea accident în care sunt implicate avioane militare ale armatei ruse de la începutul verii.

La 8 iunie, un bombardier de acelaşi tip s-a prăbuşit la decolare în timpul unui antrenament în regiunea Amur din Siberia orientală, provocând rănirea mai multor persoane.

Patru zile mai devreme, un avion de vânătoare MiG-29 a avut un accident în regiunea Astrahan, forţându-i pe cei doi piloţi să se catapulteze.

În aceeaşi zi, paraşutele unui bombardier tactic Su-34 nu s-au deschis la aterizare în regiunea Voronej (sud-vest), provocând ieşirea sa de pe pistă.

La începutul lui iulie, un avion MiG-29 şi unul Su-24 s-au prăbuşit într-un interval de numai trei zile în zone nelocuite.

AGERPRES