Un nou cutremur s-a produs joi dimineata, iar seismul a avut o magnitudine de  4,1 grade si s-a produs la o adancime de 128 de kilometri.

Cutremurul a avut loc la ora locala 00h51min59sec (22h51min59sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat la marginea sudica a Muntilor Vrancei, in zona PIETRELE INSIRATE, judetul Buzau (45,64 grade latitudine Nordica, 26,49 grade longitudine Estica). Seismul s-a produs la adancimea de 127,5 km si a avut magnitudinea de 3.9 grade pe scara Richter (4,1 grade potrivit datelor transmise la EMSC). Intensitatea maxima a miscarii seismice nu a depasit III grade pe scara Mercalli. Cutremurul nu a fost simtit la Bucureşti

În ultima lună, s-au înregistrat 57 de cutremure. Cel mai mare cutremur înregistrat anul acesta s-a produs chiar sâmbătă dimineaţă în Vrancea şi a avut o magnitudine de 4.6 grade pe scara Richter.

Este neobişnuit faptul că nouă dintre aceste 56 de cutremure au magnitudini de peste 4 pe Scara Richter, lucru care nu s-a mai întâmplat, potrivit specialiştilor, din 1999.

 
 

.