Medicul Adrian Marius Ştefan, expert în cadrul Compartimentului de Expertiză medicală a Capacităţii de Muncă Slobozia, a fost arestat preventiv pentru luare de mită, fiind acuzat că a primit bani de la 84 de persoane pentru eliberarea unor certificate medicale.

Judecătorii de la Tribunalul Ialomiţa au admis propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a medicului Adrian Marius Ştefan, de la Compartimentul de expertiză a capacităţii de muncă - Cabinet Slobozia, medicul, acuzat de luare de mită, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile, medicul fiind prins în flagrant de către anchetatori, scrie MEDIAFAX.

Decizia magistraţilor ialomiţeni nu este definitivă, putând fi contestată.

Potrivit anchetatorilor, în perioada aprilie - iunie2015 medicul Adrian Marius Ştefan a primit de la 84 de persoane sume de bani pentru a elibera documente medicale necesare unor dosare de pensionare.

În cursul acestei săptămâni, Adrian Marius Ştefan a fost prins în flagrant în timp ce primea mită.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au făcut, săptămâna aceasta, trei percheziţii, între care una sediul unei instituţii publice şi două descinderi domiciliare într-un dosar în care fac cercetări cu privire la infracţiuni de luare şi dare de mită, fapte comise în cursul acestui an.

Pe lângă medicul Adrian Marius Ştefan, în acelaşi dosar este cercetat un alt medic, acuzat de asemenea că primit bani şi bunuri pentru eliberarea unor certificate medicale necesare dosarelor de pensionare.

Aproximativ o sută de persoane au fost audiate în acest dosar.