Viorel Maftei, un fost judecător de la Paşcani, aflat la pensie, a fost reţinut sâmbătă seara, după audieri care au durat câteva ore la sediul DIICOT Iaşi, în timp ce judecătorul de la Curtea de Apel Iaşi, Dan Anton, a fost lăsat să plece acasă după ce a fost audiat de procurori.

În urma audierilor, fostul magistrat de la Judecătoria Paşcani, Viorel Maftei, a fost reţinut pentru 24 de ore, acesta având cătuşe la mâini în momentul în care a părăsit imobilul. El urmează să fie dus în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii urmează să decidă dacă eliberează mandat de arestare preventivă şi pe numele unuia dintre membrii clanului Nunucă.

În acelaşi dosar, sâmbătă, a fost audiat şi judecătorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iaşi, suspectat de procurorii DIICOT că ar fi acceptat promisiunea sumei de 200.000 lei şi produse alimentare (curcan şi vin) pentru admiterea unei contestaţii în anulare faţă de doi condamnaţi definitiv din familia Nunucă.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, la DIICOT Iaşi, au fost audiaţi, ca martori, mai mulţi avocaţi, printre care şi şeful Baroului Iaşi, Marius Striblea.

"Toţi am primit aceeaşi întrebare, dacă avem cunoştinţă ca acea familie să fi intervenit pe lângă judecător. Eu nu am cunoştinţă de aşa ceva. Cred că în total au fost vreo 10 avocaţi. Am înţeles că ar fi un intermediar ne-avocat care ar fi intervenit", a spus Marius Striblea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.