Restricţiile de circulaţie din weekend, ziua liberă de luni, de Rusaliile catolice, în Ungaria, dar şi lipsa unei infrastructuri moderne către ţara vecină au provocat haos şi nervi în Vama Nădlac. Încă de azi-noapte, sute de tiruri s-au adunat într-o coadă kilometrică, iar timpul de aşteptare a ajuns la câteva ore.

În coloana de camioane formată pe DN 7, la ieşirea din Vama Nădlac, s-au adunat la un moment dat peste 650 de TIR-uri. A fost momentul în care poliţia a redirecţionat traficul pe tronsonul de autostradă dintre Nădlac şi Pecica.

Dezamăgiţi de ceea ce trebuie să îndure de fiecare dată când vor să treacă frontiera, şoferii dau vina pe vameşii unguri care, conform spuselor lor, se mişcă cu viteza melcului la efectuarea controlului, prelungind astfel timpii de aşteptare.

Astfel de situaţii ar putea fi evitate odată cu deschiderea autostrăzii Arad - Nădlac - Mako. Autorităţile de la Bucureşti promit că tronsonul românesc ar urma să fie gata la mijlocul lunii viitoare, iar cele de la Budapesta vor inaugura tronsonul lor în iunie. Singurii care nu cred sunt şoferii de TIR, obişnuiţi cu nenumăratele amânări.

Digi 24