Omul de afaceri Gruia Stoica rămâne în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a respins contestaţia, în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influenţă pentru o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia, relatează Agerpres.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, în 14 februarie, menţinerea în stare de arest preventiv pentru 60 de zile a omului de afaceri Gruia Stoica.În privinţa avocatului Doru Boştină, a fost înlocuită măsura obligării de a nu părăsi ţara, luată potrivit vechiului Cod de procedură penală, cu controlul judiciar, potrivit noului Cod de procedură penală.

Omul de afaceri Gruia Stoica, patronul companiei Grup Feroviar Român (GFR), a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv în 12 ianuarie, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă în legătură cu o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia.

În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei avocatul Doru Boştină, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.